In de omgeving

Rondom Vecht & Weide liggen natuur en cultuur dicht bij elkaar.
De rust en ruimte van het Vecht- en Plassengebied, de bossen en heide van ’t Gooi, maar ook bruisende steden, historische stadjes en pittoreske dorpjes; ontdek onze mooie streek

 • Fiets- en Wandelroutes In en rond de omgeving van ‘Vecht & Weide’ zijn tal van mooie fiets en wandelroutes. In onze informatieruimte is er een ruime keuze aan geplastificeerde routebeschrijvingen die kunnen worden meegenomen en na afloop weer worden teruggelegd (leenexemplaren).
  Meer informatie
 • Waterrecreatie Door de ligging midden in het Vecht en Plassen gebied nodigt uw verblijf op ‘Vecht & Weide’ ook uit om heerlijk het water op te zoeken, met de tuindersvlet (300 m.) of maak een rondvaart met informatieboot ‘de Vuurlinie (4,7 km.)
  Meer informatie
 • Uitjes in de omgeving ‘Vecht & Weide’ is ook een prima uitvalsbasis voor een bezoekje aan Amsterdam, of andere interessante plaatsen, kastelen of musea.
  Meer informatie
 • Zwemmen Overdekt of in openwater, er zijn volop mogelijkheden zoals het zandstrandje met zeer helder water van de Spiegelplas (1,5 km).
  Meer informatie
 • Natuur / Bezoekerscentra Natuurmonumenten De bezoekerscentra brengen in beeld en geluid de veelzijdige regio tot leven. Startpunt van wandeling- en fietstroutes. Ook worden er in de omliggende natuur diverse excursies georganiseerd, voor volwassenen én voor kinderen.
  Meer informatie
 • Restaurants Gasten kunnen kiezen uit een uitgebreide keuze van goede eetgelegenheden en restaurants in de buurt van ‘Vecht & Weide’. Al op 300 meter afstand kunt u heerlijk eten!
  Meer informatie